Fortuna (Miloslaw)

Bryggeriets historie
1626
De første omtaler af øl fra Miłosław går tilbage til 1626, da der blev foretaget et officielt indlæg om brygning af jomfruelige portioner øl. Miłosław viste sig at være et blomstrende center for ølbrygning, hvilket bedst fremgår af czopowe, svarende til den moderne punktafgift. Hele seksogtredive møller (som bryggerier blev kaldt dengang) betalte dem.

1794
I 1794 blev den velfortjente øl fra Miłosław sendt til Gdańsk, hvorfra den skød ud i den store verden på skibe.

1889
I 1889 begyndte en ny brygnings æra i Miłosław, da det moderne "Fortuna" dampbryggeri blev bygget takket være de lokale bryggers indsats. De blev den direkte arving til den næsten tre århundrede lange bryggetradition i denne by.

1939
I 1939 blev bryggeriet taget fra sine retmæssige ejere af nazisterne, og elleve år senere blev det nationaliseret af kommunisterne. I løbet af de næste årtier blev det langsomt forværret, og den fremragende, velkendte Miłosław-øl blev glemt.

1995
I 1995 genvandt arvingerne til førkrigsejerne det ødelagte, udtømte og berøvede bryggeri. To år senere blev Browar "Fortuna" Sp. Zoo. etableret med den hensigt at genoprette bryggeriet til sin tidligere pragt og genoplive den århundreder gamle bryggetradition i Miłosław-landet.

2011
En anden væsentlig ændring fandt sted i foråret 2011, da bryggeriet i Miłosław fik en ny ejer - et firma bestående af ølentusiaster, specialister, der har arbejdet på ølmarkedet i årevis, både i Polen og i udlandet. På denne måde har bryggeriet fået enorm materiel støtte inden for ølproduktion og -salg og implementerer konsekvent filosofien om specialbrygning.

WEBSHOP MED TID TIL KVALITET OG CRAFTBEER

I vores online shop finder du Craftbeer som du ikke finder mange andre steder. Vores fokus ligger på mindre bryggerier i de baltiske lande, for tiden er det primært Polen. Vi forhandler craftbeer fra nogle af de bedste bryggerier i Polen, og alle øl bliver nøje udvalgt.

Vi forventer at der snart vil komme Craftbeer fra lande der ligger endnu længere østpå. Lande som Ukraine, Ungarn, Rusland, Litauen og Hvide Rusland står højt på vores ønskeliste over spændende bryggerier og nye Craftbeer du ellers ikke lige kan fremskaffe.

Tidens øl er til dig der gerne vil prøve nyt, nye lande, nye bryggerier og nye Craftbeer

Subscribe newsletter