- Forside
- Stilarter
Stilarter
Stilarter & Baggrund
En øl stilart karakteriseres i dag ved en håndfuld målelige parametre og ved siden af det, nogen sanseindtryk som normalt er vanskeligere at beskrive helt præcist, nemlig aroma , smag og mundfylde. Det vanskelige er normalt ikke at kunne genkende – eller kende forskel på – en bestemt aroma eller smag. Det er straks sværere at sætte ord på de aroma- og smagsstoffer som kommer til udtryk. Ofte vil forskellige personer ydermere opleve intensiteten forskelligt, og smagsoplevelsen kan desuden variere meget med serveringsforholdene og smagerens fysiske tilstand. Der er stilarter som er karakteriseret ved en enkelt let genkendelig duft; men det er langtfra altid tilfældet. Det er langt oftere tilfældet at man får øl hvor et antal smags- og duft-stoffer bidrager til den samlede smagsoplevelse.
I dag er der variationer og fusioner af de kendte stilarter som kan gøre der vanskeligt for os almindelige mennesker at sætte en øl i den helt rigtige kategori. Vi forsøger med det kendskab vi har, at placere øllen i den kategori der ligger tættest på. Vil du vide mere om stilarter og baggrund kan du læse det her. Stilarter og Baggrund